Donacija Japana za unapređenje uslova rada u obrazovnim ustanovama

Bez autora
Mar 11 2012

U Vladi Srbije danas su potpisani ugovori o donaciji Japana OŠ “Svetozar Marković” u Rekovcu, OŠ “Vuk Karadžić” u Vladičinom Hanu i predškolskoj ustanovi “Pahuljica” u Brusu. Ugovore o donaciji potpisali su ambasador Cunozaki i direktor OŠ “Svetozar Marković” Snežana Stojanović, direktor OŠ “Vuk Karadžić” Daniela Mitić i direktor predškolske ustanove “Pahuljica” Nada Đenadić. Iznos donacije je 161.968 evra, a namenjena je za rekonstrukciju zgrada pomenutih obrazovnih ustanova. Sredstva će biti iskorišćena za unapređenje uslova za rad sa učenicima i decom predškolskog uzrasta u Vladičinom Hanu, Brusu i Rekovcu, a cilj je da se svoj deci u Srbiji obezbede jednaki uslovi za učenje. Vlada Japana je u obrazovni sistem Srbije u poslednjih deset godina donirala 2,7 miliona evra, a ta sredstva su utrošena za realizaciju projekata i rekonstrukciju 57 obrazovnih institucija.

Donacija Japana za unapređenje uslova rada u obrazovnim ustanovamaU Vladi Srbije danas su potpisani ugovori o donaciji Japana OŠ “Svetozar Marković” u Rekovcu, OŠ “Vuk Karadžić” u Vladičinom Hanu i predškolskoj ustanovi “Pahuljica” u Brusu.

Ugovore o donaciji potpisali su ambasador Cunozaki i direktor OŠ “Svetozar Marković” Snežana Stojanović, direktor OŠ “Vuk Karadžić” Daniela Mitić i direktor predškolske ustanove “Pahuljica” Nada Đenadić.

Iznos donacije je 161.968 evra, a namenjena je za rekonstrukciju zgrada pomenutih obrazovnih ustanova. Sredstva će biti iskorišćena za unapređenje uslova za rad sa učenicima i decom predškolskog uzrasta u Vladičinom Hanu, Brusu i Rekovcu, a cilj je da se svoj deci u Srbiji obezbede jednaki uslovi za učenje.

Vlada Japana je u obrazovni sistem Srbije u poslednjih deset godina donirala 2,7 miliona evra, a ta sredstva su utrošena za realizaciju projekata i rekonstrukciju 57 obrazovnih institucija.

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji veći od 460 miliona evra, pri čemu je do sada realizovan 141 projekat u programu donacija za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik